Nou Seminari Comunicació Política Local

plantilla-newsletter-14-15-cienciessalut

Presentació

El seminari aportarà conceptes i eines de comunicació política per a la seva aplicació en diferents escenaris de la política local. Els actors que es presenten a les eleccions, ja sigui des del govern, l’oposició o des de fora de les institucions, necessiten establir una política comunicativa que els permeti aconseguir els seus objectius, i cada vegada són més necessaris perfils especialitzats en aquests aspectes en cada candidatura.

En el seminari es treballarà l’aplicació pràctica dels conceptes. S’adaptaran geogràficament a la realitat gironina i es contextualitzaran en les etapes dels propers mesos: l’acabament de la legislatura, la campanya electoral, el paper del candidat, i les primeres setmanes de la nova legislatura.

Objectius

Donar les eines bàsiques per planificar i executar una política comunicativa en els diversos contextos de la política local.

A qui s’adreça

– Responsables de la comunicació en campanyes electorals locals.
– Directors de campanyes electorals locals.
– Estudiants de Ciències Polítiques i Comunicació i Relacions Públiques.
– Responsables de la comunicació en partits polítics.
– Persones interessades en la comunicació política i les campanyes electorals.

Dijous 5 de març

1. La campanya electoral municipal

– Anàlisi
– Objectius
– Estratègia
– La campanya
– La comunicació en campanya

Divendres 6 de març

2. El candidat a alcalde
– Tipologia de candidats a alcalde
– Lideratge polític local
– La construcció del candidat a alcalde: valors, atributs i relat
– La cristal·lització del candidat

Dissabte 7 de març

3. Comunicació de govern
– Els cent primers dies
– L’organització del gabinet d’alcaldia
– Creació de marca de ciutat i missatge de legislatura
– Planificació comunicativa: mitjans propis, premsa, actes i relacions públiques
Professorat
Macià Serra. Veure currículum a l’apartat Coordinació.– Jordi Bonet. Consultor polític i professor associat de Ciència Política de la UdG. Doctor en Psicologia Social per la UAB.  Ha estat docent de la Universitat de Barcelona, Universitat Rovira i Virgili, Universidad Autónoma de Chile i Pontificia Universidad Católica de Valparaíso. Ha estat recercador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, i ha escrit diversos llibres i articles sobre participació ciutadana, govern local i polítiques urbanes.– Pau Canaleta. Consultor en comunicació estratègica per a institucions i organitzacions. Coordina i imparteix docència en comunicació política i campanyes electorals en diversos seminaris, congressos, etc. Ha escrit diversos llibres com L’estratègia electoral i Explica’t amb una història, de l’editorial UOC. És membre de diverses organitzacions i associacions de comunicació política.* La direcció es reservarà el dret de fer canvis en l’equip docent en cas que algun dels professors no pugui impartir la seva matèria, garantint el mateix nivell de qualitat i categoria professional.
Direcció
Salvador Martí Puig. Profesor titular de la Universitat de Girona y miembro del Centro de Relaciones Internacionales de Barcelona (CIDOB). También colabora como consultor en temas de políticas públicas, gobernabilidad y desarrollo.  Es doctor en Ciencia Política y de la Administración, master en Estudios Latinoamericanos y licenciado en Ciencias Políticas y Sociología. Ha sido profesor visitante y investigador en diferentes centros universitarios de Europa, Estados Unidos y América Latina. Su área de especialización es la política comparada y ha investigado sobre procesos de democratización, políticas de cohesión social y participación ciudadana. Ha escrito libros y artículos académicos sobre estos temas. Entre sus últimas publicaciones destacan los libros “Empoderamiento y Educación Superior Intercultural” (Bellaterra) y “Handbook on Central American Governance” (Routledge, Londres).Coordinació
Macià Serra Serra. Profesor asociado a la UdG desde 2011 y realizó el Executive Master in Public Management (ESADE). Ha participado en diferentes estudios sobre el comportamiento electoral tanto desde la óptica autonómica como desde la óptica local. También dispone de una amplia trayectoria profesional. Ha trabajado en diferentes campañas electorales y ha sido Jefe de Gabinete de la Consellera d’Acció Social de la Generalitat de Catalunya. Ha colaborado en la realización del estudio “The Spanish Policy Mood, 1978-2012” y ha publicado diferentes artículos.

Plugin creado por AcIDc00L: key giveaway
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: seo valencia