Quim Brugué

Barcelona, 1963. Llicenciat en ciències econòmiques (UAB), màster en anàlisi de dades per a les ciències socials (Essex University) i doctor en ciències polítiques i de l’administració (UAB). Catedràtic en Ciència Política i de l’Administració a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), actualment en comissió de serveis a la Universitat de Girona (UdG). He estat Director General de Participació Ciutadana en el govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2008) i director del Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la UAB (2010-2014).

Des de 1993 he impartit múltiples cursos a la Universitat (govern local, gestió pública, pensament polític, etc.), com també en diversos programes de postgrau i de doctorat (tant a Catalunya com a altres institucions educatives espanyoles i internacionals). També és rellevant la participació en cursos destinats a empleats públics i professionals de la política i de l’administració a diversos punts del món. En el marc universitari, a més de director de l’IGOP, he estat vicedegà d’ordenació acadèmica, coordinador del Mestratge de Gestió Pública, responsable del programa de doctorat, etc. També he estat desenvolupant activitats de recerca com a visiting fellow a les Universitat de Cambridge (1991-92) i Oxford (2002).

Àmbits de recerca: Durant els darrers 20 anys he desenvolupat una extensa activitat de recerca (tant competitiva com aplicada) i he publicat articles acadèmics, informes de treball i llibres de difusió. Aquesta activitat s’ha desenvolupat principalment en tres àmbits: l’anàlisi de les polítiques públiques, la modernització de la gestió pública i la innovació democràtica. Actualment disposo de 3 trams de recerca.

— Publicacions rellevants:

Brugué,Q. (2014) “Políticas Públicas: Entre la Deliberación y el Ejercicio de Autoridad”, Cuadernos de Gobierno y Administración Pública, 1 (1), pp. 37-55.

Brugué,Q., Blanco,I. & Boada,J. (2014) “Entornos y Motores para la Innovación en las Políticas Públicas”, Revista del CLAD Reforma y Democracia, nº 59, pp. 5-34.

Brugué,Q. Rabela,DC., Espluga,J & Teixeira,EC (2014) “Citizen Participation in Water Management Plans in the Doce River Basin, Brazil and Catalonia”, Water Policy, nº 16, pp. 205-221.

Brugué,Q (2012) És la Política, Idiotes. Accent: Girona.

Brugué,Q. & Parès,M. (2012) “Entre la Deliberación y la Negociación: El Caso de la Mesa de la Montaña en Aragón”, Revista de Estudios Políticos, nº 158, pp. 75-101.

Brugué,Q. & Vallès,JM. (2005) “New-Style Councils, New-Style Councillors: From Local Government to Local Governance”, Governance, nº 18, pp. 197-226.

Brugué,Q. (2004) “Modernizar la Administración desde la Izquierda: Burocracia, Nueva Gestión Pública y Administración Deliberativa”, Revista del CLAD Reforma y Democracia, nº 29, pp. 27-56.

Brugué,Q. & Gallego,R. (2003) “A Democratic Public Administration: Developments in Public Participation and Innovation in Community Governance”, Public Management Review, nº 5, pp. 425-447.

Brugué,Q. & Vallès,JM. (2003) Polítics Locals: Preparant el Futur. Barcelona: Editorial Mediterrània.

Plugin creado por AcIDc00L: noticias juegos
Plugin Modo Mantenimiento patrocinado por: posicionamiento web